Andreas Munch

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
Brudefærden i Hardanger malt av Adolph Tidemann og Hans Gude 1848. Olje på lerret 93x130 cm.

Andreas Munch (født 19. oktober 1811 i Christiania, død 27. juni 1884 i Vedbæk ved København) var kjent norsk forfatter. I sin samtid var Andreas Munch anerkjent som tidens mest betydningsfulle dikter.

I dag er han mest kjent for diktet Brudefærden i Hardanger.