Aphorisme
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkav Jonas Lie
Set ifra Tankernes Spændvidde
mangt er kun tarvelig sagt,
indenfor Følelsens Brændvidde
faar det forfærdelig Magt.
Dér, som et Digtningens glødende
Sværd ind i Hjertet slængt,
rammer det sikkert og dødende,
straks det ei kjendes som - t æ n k t.