April?

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Gaaseunger,
vaarens første:
Straaletunger,
aa, saa tørste!
Elvelarm og bækkebrus,
hele dagen i en rus.
       Vaar!
I en røksky luften staar.

Gaaseunger,
vaarens lubne, egne unger!
Og de slæpes med et stykke,
og de reiser sig i lykke.
       Vaar!
Hele sprøiten mot dem slaar.

Bækker hvite, elver stride
fosser ned av fjeldets side.
Jord og mos og sten og lyng -
       Syng!

Vintrens tap og vaarens seier . . .
Dette er det land, vi eier.

Gjennem elvekokets vilde
sus og dur og lerketrille.
       Vaar!
Kalde vinde i mit haar!