Bækken

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk


Dybt i Lunden tindred Bækken,
paa dens Bred ſtod Roſenhækken;
Vaarens Vinde gav den Vover,
Alfer ſeilede derover.

Paa dens ſkyggedunkle Flade
ſtrøde Somren Roſenblade.
Bækken lod dem roligt ſvømme;
thi den laa i lunkne Drømme.

Men af Høſten blev den vækket
og med Lindeblade dækket,
og den vilde dem forjage;
men de kom der alle Dage.

Nu har Vintren, ſtreng og rolig,
lukket til dens aabne Bolig.
Nu den tæller ſine Sukke
i det ſnævre Indelukke.





Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.