Bølgerne

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Kjærlighet fødes -
Det er to bølger, som trodsende møtes,
brister med sølvkam i solen og glødes
til en paa det ødslige hav.

Kvinden og manden -
Bølger, som knuses til skum av hinanden
skilles og velter sig døde mot stranden
paa livets det ødslige hav.