Det ukjente

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Nydelige farger,
grønn, rød,gul og hvit
De smelter sammen
med det grønne gresset en vakker sommer morgen
og vakre små dråper av glittrende regn

En nydelig grønn drage kveiler
bortover veggene,
spruter ild i fantastiske farger.
Vannglasset mitt
så kaldt, vakkert, en del av naturen
slik som meg.

Mennesker rundt meg prater,
helt i min egen verden,
i mitt eget hode,
bryr meg ikke om dem akkurat nå.

Dette er min verden, der jeg er trygg.

er at furukvistene i taket surrer seg sammen
i en myk karamellgrøt med små sorte, brente biter i.
Tenker tilbake på det som har vært,
fortiden, den farlige såre fortiden
Den trygge gode nåtiden,

møter det ukjente, den fryktede og usikkre
fremtiden med ærefykt over hva som vil skje

alene i min egen trygge verden,
utfordrer jeg skjebnen?

av Frk Ametis

Frk Ametis sine dikt

Frk Ametis skriver også dikt på Nynorsk