Speilbildet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Ser meg i speilet
ser meg selv
den jeg er i dag
Ser historien min
dagene med rus

Ser meg i speilet
ser tårene mine
Ser ensomheten
dagene uten akspet
dagene uten rus

Ser meg i speilet
ser blåmerkene
den som han gav
ser livet
det kan ikke bli værre

Ser meg i speilet
ser hvitt pulver
under nesen
ser meg
den vakreste
på jord

Ser meg i speilet
ser jeg er skitten
Utnyttet, alene,
alt jeg trenger
er

livet som skinner
i fargenes nyanser
alt flyter sammen
til en hærlig tur
kjenner roen

Ser meg i speilet
hører musikken
i fengende takter
Ser at jeg er sliten
at jeg orker ikke mer

Ser meg i speilet
ser at jeg ikke klarer
kommer meg ikke bort
ser at jeg er fanget
alene i rusen

Ser meg i speilet
ser meg på fest
alt er der
aksepten
rusen som fører oss
ensome, forlatte sjeler
sammen

Ser meg i speilet
ser politiet
de kommer, hvorfor?
Kan vi ikke visne hen
alene?
I den verden vi er,
alene, men sammen

Ser meg i speilet
ser den nye meg
noen kom,
gav meg det jeg trengte
akspet, kjærlighet
forståelse.

Ser meg i speilet
ser livet mitt nå
sammen med de
som bryr seg
ser meg i speilet
jeg er ikke alene
men musikken spiller

Ser meg i speilet
ser meg,
frisk, glad, lykkelig
ser meg som en
elsket person
ser meg,
ser fremover

Ser meg i speilet
ser min største frykt
fremtiden
Men jeg kan ikke se
hva som vil skje
vil turen bli den samme
uten aksept, livløs, grå?

Ser meg i speilet
livet mitt
hva kommer til å skje
hva er jeg?
Hvem er jeg?
Den narkomane?
Ser hvem jeg vil være,
meg..
Den glade, lykkelige.

Vet ikke hva som vil skje
kommer jeg til
å leve som lykkelig
eller visner jeg hen
alene, mitt siste stikk!?
Uten aksept, uten liv

Kommer jeg
til å visne
eller
gro?
Fremtiden min
en ung narkoman
en tidligere narkoman
Hva?
Jeg kan ikke vite,
men vil så gjerne
love
at alt vil bli bra
at jeg kommer til å gro
Men hva om det ikke går,
om dette er min vei

Det er alltid noen
som ikke er sterk
som ikke klarer
å kjempe for seg selv
er jeg en av dem?
jeg prøver
men hva om jeg blir svak
alt jeg vet er at jeg må,
prøve det jeg kan,
Blir jeg sliten,
hva gjør jeg da?
Alt jeg vet er
at jeg er

..-..REDD..-..

av Frk Ametis

Frk Ametis sine dikt[rediger]

Frk Ametis skriver også dikt på Nynorsk