Diskusjon:Pengenes makt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Samfunnet er basert på symbol. Alt samvær menneske imellom er basert på vår evne til å oppfatte, tolke, og bruke symbol. (T.d. språk, ord, gester..)

Pengar er også symbol. Som med alle andre symbol er det slik at den eigenskapen / verdien vi tillegg dette symbolet ved konsensus, er den eigenskapen / verdien symbolet uttrykker. Derfor er det irrelevant å peike på at pengesetelen teknisk sett er verd nær ingenting. Setelen har den symbolske verdi vi gjennom konsensus og samhandling tillegg han. Akkurat som ordet "sofa" peiker på objektet fordi vi alle har lært og er samde om at det er slik, peiker "100 kroner" på verdien av den varen eller tenesta vi (omtrent) er samde om å bruke "100 kroner" på.

Det er likevel meiningsfullt å kritisere at nettopp dette symbolet får så omfattande makt over sinn og samfunn :)

Payr[rediger]

Payr har inkludert diktet i sine vilkår: https://www.payr.no/payr_terms_ios_no

nice --Oyvinds (diskusjon) 28. apr. 2019 kl. 16:38 (UTC)