Draugen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

E' laa med Baaden paa store Baarer,
      det var graalyst og urole,
og rundt om hørte e' Dødmans Aarer
      og alt var der Blod føre Soli,
og Lommen ropte og skreik som Draugen,
der gik saa aavstygge Brott for Baugen.
  E' tænkte saa,
  sigl bare paa,
      for Motet berger for Dauen.

Og heile Havet det bare vrimled,
      det var saa ofyst urole,
e' kjende Hugen tog til aa svimle
      og hoptes bare paa Soli.
Da tog det Grundbraat, og der stod Draugen
foruten Hode indover Baugen.
  Han gapte stygt; -
  e' sputta snygt,
      for Motet berger for Dauen.