Eksistens

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Eksistens og ikke-eksistens, hva vil det si?
Ikke eksistens er noe som ikke kan bevise sitt liv, mens eksistens lever på et vis.
Det å ikke kunne eksistere betyr vel da ikke slutten på liv?
Det å kunne eksistere betyr vel da liv?
Men all eksistens tar vel slutt, der ikke-eksistens blir til liv.
For hvor havner vi da, vi som har blitt til ikke-eksistens?
Forsvinne kan vi ikke, dø kan vi heller ikke.
Å virkelig kunne leve for alltid er ukorrekt.
Eksistens og ikke-eksistens er to halvsirkler som blir til et.
Vi blir til, vi utvikler, vi dør.
Vår død blir så til liv igjen, der andre levende har noe å føde seg på.
Vi skifter en annen form for liv.
Det skjer så med vårt legeme.
Men hva skjer så med våre tanker, minner og tro?
De forsvinner kanskje, mens vår evne til å påvirke verden i nåtiden og fremtiden blir.

Av Snowder


av Snowder (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.