Examen i religion
Aaret maa ikke gaae tilende uden at disse Blade ogsaa indeholde noget for de Smaa. Dette Blad er derfor især for dem -- en liden Examen, de maa bestaae før Juul, for det næste Aar kræver større Kundskab af dem end disse faa Linjers Udenadslæsning.
EXAMEN I RELIGION
Det vilde glæde mig ret at vide
hvem sender Sneen ved Vintertide?
-- Det er den samme og store Gud,
som lærte Moses de hellige Bud.
Hvem lærte Fuglen i Træets Skygge
saa luunt et Rede med Kløgt at bygge?
-- O det er Ham, som har sagt: jeg vil
hver liden Spurv sende Spise til.
Hvem lærte Myren at samle Føde
og godt at leve naar Alt er øde?
-- Hvem anden end Gud, som giver os Raad
i Myrens Dont og i Biens Daad?
Hvo gav det Purpur til Rosens Blade,
og lader i Perler sig Marken bade?
-- Den samme Gud, som i Himlen boer,
hvor Solens straalende Rose groer.
Hvem tvinger Jorden til Korn at yde,
og Tornebusken til Bær at skyde?
-- Just Han, som sendte den Manna sød
til Israels Børn i Ørknens Nød.
Hvo lærte Sommerfuglen derinde
i Puppens Skal til sin Kaabe at spinde?
-- Det gjorde Gud, som har Ingen glemt.
Ham Intet er lidet, Intet fornemt.
Hvem sendte Jesus at døe for Andre?
Hvem lod Ham Vejen til Golgatha vandre?
-- Det gjorde hans Fader, ja hans og vor.
Den Grumhed gjorde, at mange troer.
Har Mennesket Noget, som Gud ei foragter,
saa mægtig Han er over alle Magter?
-- O ja! At ret vi hans Vilje har lært,
og leve derefter, -- det er ham kjært.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer