Finland
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkRetten trampet i Støv under Fod,
Dødshadet næret i Tuseners Blod,
over Suomi vaier i Mag
Czarlandets hvid-blaa og rødstænkte Flag.
Rovkloen krum i den blodigste Rift,
- anden i Sving under Oljegrensvift! -
Aa, om I saa over Graven paany,
trofaste Sønner fra Bjørneborg By!
Frem Asiaten sin Forpost har skudt,
støttet af Trælle, Kugler og Krudt;
«Englen, hin hvide» sit Indtog har gjort,
tause de mødte ham - klædte i sort. . . .
Dyret er mættet, det slugte jo to,
lægger sig hen - og faar hvile i Ro . . .
Vidt over Lande saa klagefuld, lang
Gjenlyd der gaar af Suomis Sang.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer