Fremad under Norges Mærke

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Fremad under Norges Mærke,
lad det skinne frit,
som en Vaardag over Landet
- rødt og blaat og hvidt,
hæv mod det dit Blik i Kampen,
værg det uforsagt,
staa igjennem Tidens Taager
trofast Fanevagt.

Heis det over alt dit Virke,
Norges unge Æt,
lad det mane dig i Kampen
for din Moders Ret,
gi dig Tro i Tvilens Stunder
paa en Seiersdag:
Frihed for det Land, du arved,
og dets gamle Flag.

Fremad under Norges Mærke,
følg det rankt og kjækt,
hvor det vinker, der gaar Veien
for vor unge Slægt,
hæv mod det dit Blik i Kampen,
værg det uforsagt,
staa igjennem Tidens Taager
trofast Fanevagt.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.