Frugttræet og gartneren

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

" Hver Frugt paa disse tunge Grene
-- alt er for mig, for mig alene!"
en Gartner sagde til sin Ven,
og pegte stolt paa Træet hen,
som bøjet under rige Grøde
lod Toppen næsten Roden møde.
"For dig?" gjensvared Træet stolt,
og højere sin Rigdom holdt.
"Jeg skulde troe jeg Frugten bærer
for egen Skyld, af egen Styrke.
Jeg tænker nok jeg dig undværer.
Du Fordeel har af mig at dyrke."

Moral.
Et Folk er alt foruden Drot;
men uden Folk et Intet Kongen blot.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.