Krudtet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Med Uforsigtighed, som selv sig straffer,
en Mand slap Glød i Krud.
Og voldsomt hele Massen plaffer,
og sved ham over al hans Hud.
Han banded rasende og bister,
og svoer alt Krudt i Helveds Vold.
Men ganske rolig, stil og kold
en Dreng ham spørger: "bliv ei vred;
men hvorfor bragte did du Gnister?"
Den Brændte blussede derved
      af Skam meer heed.


Moral.
Hvi tirre I med Kronerne
         Nationerne?
I selv maa jer tilskrive
hvergang I svedne blive.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.