Gjensyn (Reynolds)
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkHjemover gaar det med Fos om Baug
og toppede Bramseil i Drag,
- Sus af Sydvest gjennem Takkel og Taug,
regntunge Høstskyers Jag . . . .
«Næset» om Bagbord i Morgendis,
Sjøsprøiten salt over Dæk,
slører galant for den friskende Bris
og kløver de tunge Bræk.
Næven i Rattet, saa Knogen er hvid,
Blikket mod Seilmængden op;
endnu en Slør paa en halv Dags Tid,
saa heiser vi Flaget i Top!
Landet derinde med Fjelde blaa
rører en Streng i mit Bryst,
underlig atter engang at faa
Kjending af Norges Kyst.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer