Helsing!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Færøyland Farvel, Farvel,
heim me stemner yver Bylgja,
ljose Minne vil meg fylgja
stillt paa kvite Maakeveng
Enno dine Tindar blaa
sveipt i Gull eg klaart kan sjaa . . . .
Baarebrus kring steinutt Strand
- Førjaland!

Noregshug i Bringa brenn
enn hjaa dine trauste Menn,
gamalt Maal til Høgbords sit,
kling so heimlegt, vent og fritt
- Fridoms Fana med i Lag
Olavs Dag.
- - -
Heil og sæl! heil og sæl!
vaart Frendefolk!