Husslig fred

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(EFTER COLERIDGE)


Fortæl mig, Stormfugl! Datter af
      de høie vilde Skyer,
Du, der fra Landet, som med Stav
      Tyrannen knuger ned,
      paa bange Vinger flyer;
      ja langt ifra det Land, hvor vred
            Rebel i Oprør knyer.

Fortæl mig paa hvad hellig Grund
      Du finder huuslig Fred? --
Se, paa en landlig Afdals Bund
      hvor from den lytter til
      Sabbathens Klokkespil!
      Omglindset er dens Hvilested
            af pletløs Æres Smiil:

Kjærlighed, Skaber af frydfuld Skræk;
Kummer, som smiler sin Taare væk;
Erindring, som gjemmer paa det Forsvundne,
den Barmens Frydvaar, den smiiloprundne! --




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.