Ivar Aasen (Daa han døydde.)
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkIvar Aasen[rediger]
(Daa han døydde.)
Det er den kjende Tingen,
at Kjøtet det er Høy;
so raust ein Mann var ingen,
at inkje han laut døy.
Men det, i And du saadde,
det liver i ditt Land.
—Fyr Hamen Dauden raadde
men inkje fyr di And.