Til „Fram“s Mænd

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Med Ungdoms Mod
og med Manddoms Vilje
satte I trøstig
Foden paa Tilje.
 Man spurgte med Tvil,
 mens man ledte om Raad.
 —Saa fik man Besked;
 thi I svarte med Daad.

Og slig som Svaret
fra eder klang,
slig var det, der svartes
paa Eidsvold engang,
 da Norge klemtes
 med Is kring Skansen,
 og Sverdrup var Sverdrup,
 og Falsen var Nansen.