Jægersang
Mel. Im Wald und auf der Heide.
Haloh! hvor Skoven runger!
Dens Echos klare Tunger
: : forkynde Jægrens Lyst. : :
Hvor sund ham Luften smager!
Hvor raskt ham Blodet jager
: : igjennem frie Bryst. : :
: : Halih! Haloh! : :
: : igjennem frie Bryst. : :
Hvor freidig han betræder
de gamle kjendte Steder!
: : Her er han Helt og Drot. : :
De hule Klipperivter
besynge hans Bedrivter.
: : Hver Gran dem kjender godt. : :
o. s. v.
Fra Skovens Herskersæde
maa gamle Bamse træde.
: : Det høre Jægren til. : :
Ja træffes vi, spandere
han Kaaben maa med mere.
: : Den hører Jægren til. : :
o. s. v.
Han skal ei lave Kager
i fattig Huusmands Ager,
: : den gjerrige Tyran, : :
ei meer i Blaabærmyren
faae Sætergjenten styren
: : og ræd som for en Mand. : :
o. s. v.
Den Graa, som lusker slugen
med Halen under Bugen
: : skal lade Haren gaae, : :
og Mikkel-Ræv ei længer
agere Fuglefænger.
: : Den Kunst maae vi forstaae. : :
o. s. v.
Men frem! lad Aasers Række
sig blaanende henstrække!
: : De trætte ei vor Fod. : :
Om i det dunkle Øde
end Huldrers Harper løde
: : det muntrer kun vort Mod. : :
o. s. v.
Frem, Jæger, endnu længer!
I Skovens Indre trænger,
: : hvor Kjernet -- mørkt og stilt : :
som glemte Piges Øje, --
nedsænkt blandt Graner høje,
: : gjør Alt kun mere vildt! : :
o. s. v.
Derind, hvor Hejren reder,
hvor brune Rugde breder
: : sin Seng paa Moltemyr, : :
hvor tyst paa Grenens Luden
en Gaupe, rød om Snuden,
: : belurer Skovens Dyr! : :
o. s. v.
Hvor Skrig af Ormehøge
den Stilheds Skræk forøge,
: : imens dernedenfor : :
sig frem med livlig Slyngen
en Slange gjennem Lyngen
: : med opreist Hoved snoer. : :
o. s. v.
Derind, hvor Alt er Vildhed
og Ensomhed og Stilhed
: : og Højhed, o Natur! : :
Ja al din Ømhed under
en Granetop jo blunder
: : i drømmende Tiur. : :
Hvor han forlibt erklærer
den Ild, som ham fortærer!
: : Og vilde Duehan : :
sin ømme Elskovsklage
udtoner for sin Mage.
: : Nu, Jæger, nu klem an! : :
Men, Jæger! nu hvad tænker
du paa, som Riflen sænker?
: : Jeg tænker paa min Mø : :
Pokalen hid for Hende!
For Hendes Skyld de Tvende
: : paa Qvisten ei skal døe! : :
: : Halih! Haloh! : :
: : For Hendes Skyld ei døe! : :
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer