Jørgen Moe (av Jonas Lie)
(1882.)
av Jonas Lie
Der nord i Fjeldet i Bakkeliden
staar Blink i Blink det med Is fortiden.
Lad Groen længes,
og Blomster stænges,
- det kommer alt den Dag, Isen sprænges
der nord i Fjeldet.
Der nord i Fjeldet der Bækken bruser,
og Fos i Fos det nedover suser,
saa Regnbu tændes
og Farver sendes,
og varme Dugblink i Luften kjendes
der nord i Fjeldet.
Der nord i Fjeldet ned Bakker bratte
saamangen gjæv én paa Ski alt satte
og fo'r som Sangen
nedover Vangen
- retsom en Fjeldfos for Folketrangen -
der nord i Fjeldet.
Der nord i Fjeldet nu Klokker ringer,
vemodig Høitid om Landet klinger . . .
- i Norges Lier
en Harpe tier
Den skalv av Vaarluftens Fantasier
der nord i Fjeldet.