Jeg mindes

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
Høstens blade falder.
Unge røster kalder

Jeg mindes[rediger]

Jeg mindes . . . Hvor jeg avskyr dette ord!
En gamling, som gaar rundt og kjærlig mindes,
en forhenværende, mens græsset gror,
og unge sind beruses og beskinnes.

Ser du tilbake, da er farten endt.
Gaa hjem og læg dig! Slaa itu din lyre!
Men jeg vet ett, som endnu gjør mig spændt:
Det siste, store, rare eventyret.