Kastanietræet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Og nu har vaarens fugler fløiet bort.
Kastanietræet staar med døde blade
i høstens tynde sol som aandiggjort.
Nys i dets krone sang og munter lek.
Og nu med ett saa lutende og blek!
Det blad, som falder, er av skjærest guld,
verk av en nat, da kulden var for stri.
Jeg hvisker anende og høitidsfuld:
Et litet pust. Og saa er alt forbi.

Ufattelig, hvor livet har gaat fort!
Tidt synes jeg, at som kastanietræet
er nu mit indres verden aandiggjort.
Hvad lever vi vel for, naar vi maa dø?
Og hvorfor blomstre, naar vi dog skal strø
vor ungdoms løv ned paa en frossen jord?
Jeg gaar i undring ovre alt, som skjer,
men spør jeg, klinger uhørt mine ord.
Et litet pust. Saa spør vi ikke mer.