Killebukken.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Killebukken, lammet mit;
skønt det ofte går tungt og stridt
opefter slette fjælde', -
følg du vakkert din bjælde.

 Killebukken, lammet mit,
pas så dygtig på skinnet dit;
mor vil ha det i felden,
som hun syr sig om kvælden.

 Killebukken, lammet mit,
læg så dygtig på kødet dit;
ved du det ikke, tuppen,
at mor vil ha det i suppen?

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.