Løvesvandsen og myren

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Paa Marken slæbende en Dag
en Løvesvands omkuld slog liden Myre.
Og Myrens Karakteer har dette Drag,
at aldrig den retfærdig Harm kan styre.
Den raaber: "mind den Regel, Svands!
træd ei for nære den, som dig ei gaaer for nære,
og at, endskjøndt du Navn og Glands
af mægtig Løvekrop faaer bære,
er i dig selv du bare Svands."
"Lad mig bli'e svungen!" Svandsen sagde
til Løven; Løven rørte den,
og flux den ned den djerve Myre lagde.
Af den ei fandtes Støv igjen.


Moral.
Hvem maa ei Myrens Skjæbne skræmme
ifra at være Selv, at have Karakteer.
Lidt Ære kanskee deri er,
men dog det gavner meget meer
at være Svands paa de Fornemme.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.