Moderen
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkDer er et Uveir ude,
saa sig forbarme Gud!
Folk see igjennem Rude
med Skræk i Mulmet ud.
Da lader i det Fjerne
en ensom Løgt sig see:
en Moder med Lanterne
gaaer gjennem Gadens Sne.
Sit Barn en liden Kage
hun gaaer at kjøbe blot;
thi det er Juleaften
i Hytte som i Slot.
Gud signe ømme Mødre
med al Marias Lyst!
Thi deres Smaa er' Brødre
til Hendes Jesus Krist!
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer