NU VOKS!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Georg Brandes.

Nu voks, min skønne Plante,
skyd Knop og Blomsterblade!
Rigt Lys og Dugg dig bade,
saa du maa ikke skrante,
ej synge eller svinde,
ej med dit Hoved hælde,
men rejse dig med Vælde,
og som en yndig Kvinde
staa slank og fin og smykket
med bølde Blomsterklokker.

Jeg kysser dine Lokker.
Sig, kan du mærke Trykket?



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.