Ned fra fjeldet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Fra viddens røde eventyr
til landeveiens hvite støv,
fra høifjeldsluften blank og yr
til drømmestilhet under løv,
fra myr og lyng til yppig jord -
Der staar en rose paa mit bord.

Og dalen ligger bred som før
i fine, kveldblaa skyggers ly,
men nu med gulnet korn paa stør . . .
Og over den en rosensky.
Det er et eventyr paany.

Hvor kommer vel den rosen fra,
nu da mit friluftsliv er endt?
Og hvorfor gjør den mig saa gla,
som noget deilig var mig hændt?
Det gir i mig et lite støt
av rosenduft og rosenglød.