Ruten
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkJeg gaar her om kveld og nynner det hen:
Vi kommer aldrig igjen!
Vi kommer aldrig igjen!
Se, hist dirrer en gylden rute!
Snart slukkes vel ogsaa den.
Ta mig i haanden, min lille ven!
Vi kommer aldrig igjen!
Se, hist dirrer en gylden rute!
I drømmen jeg spør: Lever jeg end?
Mit hjerte, reis dig og brænd!