Oppe - nede

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Opgangstider! Solflomtider!
Sang omkring mig, mens jeg strider!
Lyset bølger, skygger viker,
og jeg ser, at noget stiger.

Nedgangstider! Mørketider.
Gaa ei fra mig, mens jeg strider!
Kaldt og strængt til alle sider.
Tie! Bie! Og det lider -