Og graagaasen flyr -

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Og graagaasen flyr mot syden,
men selv flyr jeg ingensteds.
Jeg hører taus efter lyden
av vindsus i gammelt græs.

Hvad hvisker det i de tunde
straa under kveldhimlens sky?
- Den, som dog kunde begynde
det farlige liv paany!

Fra skog og gulnende lunde
det svarer med ældet røst:
Aa, den, som kunde, ja, kunde! -
Og det er blit sent mot høst.

Her staar jeg og ser dem falde
i skumringen blad paa blad
og hører et dødspust ralle
sit ustemte mindekvad.

Det aander med bleke munde
ind udner en frostrød sky:
Ak, den, som kunde, ja, kunde
begynde et liv paany!