Opsang for "Kristiania paket"

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Mel. Den engelske Opsang:
Have you been
      at Greenwich fair,
bonny Lady, Highland-Lady?
Have you seen
      a Lady there,
bonny Highland-Lady?)


Terne rap
og Maage let
kan sig svinge
paa sin Vinge;
men omkap
med vor Paket
Ingen strækker Vingen.

Maagen sank
paa Doggerbank,
træt af Hasten,
ned paa Masten.
Kun med Os
en Albatross
følge kan paa Bølge.

Albatross,
Haakjærringbrand,
Springerhvale
ud maa hale,
som med os
til Engelland
vover Farten over.

Knap John Bull
troer ret han seer,
naar alt Stavnen
er paa Havnen.
"Wonderful!
Allready there?
Flies thou through the skies?"

Engelland
er fagert grønt;
men bag Norges
Klippeborges
høje Strand
et Land meer skjønt,
Venner, vel vi kjender.

Til dets Kyst
staaer helst vor Lyst.
Englands Jenny
Betsy, Fanny
ei med dem
i Troskabs Hjem
taale sig at maale.

Englands Ale
har Sjel og Geist.
Bedre qvæger
dog et Bæger
for mit Vel,
der langt har reist,
buden mig af Bruden.

Norge fra
og Norge til
lad Paketten
Havsenssletten
kløve da
med fyrig Iil!
Hurra for Paketten!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.