Per, Pål og Øyvind

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det var en gang en gutt som het Per og en gutt som het Pål.

Per var litt naiv og visste heller ikke så mye om verden.

Så han spurte Pål hva som ville skje om han tok en gjenstand og slapp den.

"Anti-tyngdekraften vil gjøre at den fyker oppover," forklarte Pål.

Per stolte på sin gode venn Pål, og tenkte ikke noe mer over dette.

Så møtte han Øyvind. Per fortalte stolt Øyvind om sin nye oppdagelse.

"Tøv, det er ikke slik, og hvis du sjekker, tenker etter, eksperimenterer og ser etter selv, så vil du finne sannheten", sa Øyvind.

"Nei, hvorfor skulle jeg det? Pål har jo forklart dette for meg," svarte Per.

"Men det kan jo hende at Pål tar feil? Er det ikke best å tenke selv og sjekke selv?", spurte Øyvind.

"Nei, er du gal? Hvorfor skulle Pål lyve? Klart det er slik han sier! Det er overhodet ingen grunn til å sjekke dette nærmere, jeg er ikke interessert i konspirasjonsteoriene dine!" svarte Per fornærmet og vurderte om ikke Øyvind burde legges inn på galehus fordi han våget å påstå noe slikt.

Om du stoler på det du blir fortalt av skolesystemet, media og mennesker som blindt tror på, stoler på og gjentar etablerte sannheter, her representert ved Pål, som så er du like smart og fornuftig som Per.

Øyvinds Ville Verker

Fortellinger[rediger]

Dikt[rediger]