Saa dypt et vemod -

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Saa dypt et vemod i dit blik, som gjør,
at du for mig gaar bak et drømmens slør.
Naar banker drømmepiken paa min dør,
naar smiler
hun mot en uomvendt, forhærdet tviler?

Og jeg bilr sorgfuld, jeg blir vek, blir rørt,
der ut og ind du snild og plikttro gaar
og staar her, straks jeg ringer, okmmer slørt
av minder fra det land, som jeg forlot
med sindet fuldt av længsler, utfærdsmot,
da jeg var treogtyve lykkeaar.
Idag er jeg en meget gammel mand
og noksaa fremmed for mit eget land.
Det er et saar, mit smerteligste saar.
Saa hilser jeg i dig mit eget land,
der høi og slank du nu i døren staar,
du norske pike med det lyse haar.