Salom. Præd.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(12 K. 1 V.)


Menneske, du lære maa
      af den lille Myre,
retteligen at forstaae
      Timerne er dyre.

Samler ikke Spurven graa
      tidlig til sit Rede?
Veed du ei at bag det Blaa
      skal du dit berede?

Bien træller Vaaren ud
      og mens Somren rinder.
Men i Honninggjæstebud
      Vinteren den finder.

Menneske, mens Tid det er,
      bør det dig at slide.
Thi hvor Enden er os nær,
      det kan Ingen vide.

Tænk paa Gud (som skrevet staaer)
      i din Ungdoms Dage!
Ellers vil det hvide Haar
      dig kun slet behage.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.