Sange - VIII (Nils Collett Vogt)
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk Og jeg stormer ør og het
ut i sommernattens fred,
vil den ganske verden trykke
til mit bryst i graat og lykke.
Mot den gyldne himmelskjær
luter drømmetunge trær.
Alle smaae busker sover,
alle smaae busker sover.
Blot en stjerne blek og stum
i det vide himmelrum.
Blot en stjerne, blot en stjerne
i det natteblaae fjerne!