Sange - V (Nils Collett Vogt)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
1894

    I en kjole himmelblaa
    saa jeg dig drømme gaa,
    til du var og blev forsvunden
    lik et syn i morgenstunden.
    
    Og du gik, min hjertenskjær,
    under blomsterhvite trær,
    mens den unge, solberuste
    vaardag bruste, bruste, bruste.
    
    Hvite blomster hvor du saa,
    hvite blomster mot det blaa,
    hvite blomster - om du kunde
    kysse deres røde munde -
    
    og i vaarens unge navn
    ta dem jubel-vild i favn,
    hele dagen synge, tralle,
    drikke druften av dem alle!
    
    Var du ikke selv maaske
    blomst paa livets rike træ
    iden første bleke rødme,
    i den første fulde sødme?
    
    Selv en blomst paa livets træ,
    livets evigunge træ -
    Aa, du kjendte, der var varme
    mellem dine hvite arme!
    
    Under blomstersnedde trær
    gik du høi og slank og skjær.
    Dagen bruste, solen skinnet,
    vaarens fugler sang i sindet.