Serenade (Wergeland)
(EFTER DET TYDSKE. MUSIK AF E. SCHMUCKERT)
Sagte, Luth, som Aftnens Vinde
hviskende i Lindens Top!
Sagte, at min Elskerinde
ei inat du vækker op.
Let paa dine Toners Strømme
flyde Slumrens Trylleri!
I det skjønne Liv idrømme
hører hun min Melodi.
Naar Zefirer Tonen føre
gjennem hendes Vindu tyst,
vil min Elskerinde høre,
hvor det klinger i mit Bryst,
hvorfor Harpens Strenge løde
stormende af Skjaldens Fryd,
hvis han lytted, naar de døde
hen i stille Vemods Lyd.
Da en Gud idrømme leder
salig mig til Hendes Bryst,
og hun hører Elskovs Eder,
og hun føler Elskovs Lyst.
Og naar Kinden rosensprænges
af det første Gry, som randt,
drømmende min Elskte længes
efter, at det Alt var sandt.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer