Sang for skydeselskabet "Kristian Augusts venner"
Mel. Svøm trygt paa Codans Bølge.
O Fædreland, Du ejer
hver Normands Arm og Blod!
Tvivl ei da om din Sejer
saalidt som om hans Mod.
Han slumrer ei i Freden:
Paa Fienders Overmagt
saa vak som Ørn i Reden
Han vaager paa sin Vagt.
Om Sværdet ved sin Hofte
Han end ei drager ud,
trofaste Rifle ofte
maa ned til Prøveskud.
Det Bly, som Maalet rammer,
vel rammede sin Mand,
om Krigens vilde Flammer
slog om vort Fædreland.
Selv Byens stille Borger
ei dæmpe kan den Lyst:
Han vælter Dagens Sorger
en Aften fra sit Bryst.
Han i det Grønne øve
vil Ungdomsdont igjen:
sin Rifle vil han prøve,
Den er hans ældste Ven.
Flyv sikkert da, vor Kugle!
Tør hænde, Du engang
kan træffe andre Fugle
end Glædens paa vor Stang.
Om Ørnesværmen bryder
engang fra mørken Øst,
paany blandt Normænd lyder
Kolbjørnsenernes Røst.
Et Hurra, Skytter gjæve,
da for vor Kappedyst!
Et freidigt Hjerte leve
i hver en Skyttes Bryst!
Vort høie Hurra hvifter
fra Skjoldet Tidens Rust --
et Minni for vor Stifter,
for Kristian August!
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer