Si meg vel -

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Si mig vel, hvor skal du hen,
      lille ven?
Gaten myldrer tæt og sort,
og du gaar saa fort,
og dit smil har noe bløtt
av en drøm, som der er født.

Klart at alle sender dig
rapt et blik og vender sig!

Én blir mindesyk og øm
av sin drøm.
Ak, hvor lydløst tiden gaar!
Mens en anden gjør sig haard,
slænger ut i bitter fryd,
om du ogsaa har din dyd.

Vaarens første lyse kveld!
Vaaren selv!

Én blir svulmende og sky,
vil sig vinde makt og ry.

Én blir kaat av brand og brynde,
sverger paa, at han vil synde.
Si mig vel, hvor skal du hen,
      lille ven?

Til din ven
skal du hen,
og din fine, lille fot
danser munters ham imot,
og dit hjerte er en sol
og dit blik en ung viol.