Sit ikke

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Sit ikke i skyggen av kolde aar
og vaak over døde minder!
Spring ut, spring ut i den sterke dag,
som luer av mot, naar den rinder!

Og hvis du er rik, da er livet rikt,
da synger det dig imøte.
Thi du er livet; spring ut og la
de døde begrave de døde!

Der sløses med kræfter i vaarens storm
der favnes i unge dage,
og guder er vi, vi er guder paa jord,
som leende tramper de svake.

Vi kjender ei hai, vi kjender ei nag,
ei frygt eller daadløs anger,
og jorderik er vort skjønne hjem
og solen vor himmelske sanger.

Vor himmelske sanger, vi følger dig
til sommer og fjerne fester:
Svingende toner, som svulmer, dør
i bruset av livets orkester.