Skjemtedikt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Barn, du ler med din røde mund.
Straks ler han igjen saa trygt og frit,
vet jo, han sitter paa selveiergrund.
Jeg sier det høit: La ham passe sig litt!

Barn, du har med din røde mund
makt til at styrte ham med et ord
fra lykkens tinder mot slukets bund,
hvor kryp har hjemme, og mørket gror.

Jeg sier paany: La ham passe sig litt!
Elskovs liv er et flammeridt.
Ikke saa sikker! Ikke saa trygg!
Der skete mangt bak en rygg.

Tør hende du aapner en dag din mund,
din røde mund: «Hør en ting, min ven!
Du har vist glemt bort, der er andre mænd.»
Din leende, friske og søte mund,
skapt til at kysses hver nattens stund
saa het og dog saa troskyldig tidt.
For site gang: La ham passe sig litt.