Sykehusfluen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det var en sommer høi og varm
med fluer i min vinduskarm,
ja, til og med en humle.
Jeg saa dem frit sig tumle.
Men saa kom høsten sur og kald,
og den blev mangen flues fald.
Jeg skulde alle miste,
igaar den aller siste.

Det var en sommer lys og lang.
Av al dens brus, dens fryd og sang
blev der igjen en flue.
Sum, sum, sum . . .
Idag er altsaa fluen stum.
Saa trist et syn at skue.
O, du min døde flue!

- I denne graa og bitre høst
var den mit selskap og min trøst.
Sum, sum, sum . . .
I sengen laa jeg dorsk og dum
og lyttet til en flue,
som bodde i min stue.

Snart var du her, snart var du der
saa vingerapp. Jeg fik dig kjær,
du somrens kvikke flue.
Sum, sum, sum . . .
Du muntret op min stues rum,
kort sagt, en vaarfrisk flue,
som ikke lot sig kue.

Saa ligger jeg da her igjen
mørk, avspendt, uten noen ven,
den siste var en flue.
Og vinger har jeg ingen a',
men skulde gjerne vinger ha.
Aa ja, aa ja,
som bar mig bort, saa langt herfra.
Sum, sum, sum . . .
Men jeg er ingen flue, jeg,
ak nei, ak nei,
saa gjerne end jeg vilde.
Nu er her dødsens stille.

Ja, den, som var en flue
i solens røde lue!