Visen
Nu falder kjærlig mørket paa. Sæt nu dig ned
og syng,
den lille vakre visen din om fjeld og myr
og lyng!
Du har jo sunget for mig før, og hver gang
blev jeg gla,
blev varm av noe kjendt og rent, som
strømmet langveis fra.
Vel sandt, din røst er ikke skapt for sales
høie rum,
men her hos mig er plassen trang, jeg hele
publikum.
Syng dæmpet om du helst det vil, og har du
lyst saa nynn,
men hvorom alting var og er, nu er det tid.
Begynn!
Alt færdig? Det var hurtig gjort. Veninde,
du er snild,
saa nynner du med samme røst din vise
engang til,
den lille, vakre visen din om lyng og myr
og fjeld.
Den skjælver i din spinkle røst, den graater
i mig selv.
Mig frister det at ta din haand og gjemme den
i min,
men jeg tør ikke vaage det. Du har saa sky
et sind.
Den lille, vakre visen din om fjeld og lyng
og myr.
Saa nær. Saa fjern. Mit siste uskyldsfulde
eventyr.
Og nu staar mørket fast og tæt, og visen
den er endt.
Du sitter der, jeg ligger her, men noe
har da hændt.
Som lyngen i beskeden drakt tidt ilder myr
og fjeld,
slik har den lille visen din mig varmet
nu i kveld.