Spørgsmaal og svar

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hvad er vanskeligst? -- Sig selv at kjende.
Hvad er lettest? -- Til Andre Raad at sende.
Hvad er behageligst? -- Sit Ønskes Maal at naae.
Hvad er sjeldnest? -- Utugtig, som blev graa.
Hvad er ældst? -- Det Ældste er Gud;
thi skabt er han ikke, og ikke runden ud.
Det Skjønneste er Verden, thi den af Gud fremkom.
Det Største er vel Rummet; thi Alt det fatter om.
Det Viseste er Tiden, som alle Ting opfinder;
og Stærkest er Nødvendighed, som Alting overvinder.


HVAD ER MAADEHOLDENHED?

At tæmme Lysten inden Behovets Grændseskjel.
Med størst Behag kun nydes, naar det bekommer vel.
Jo mindre man behøver, jo mere har man Vet;
men selv et Gode skader ved ei at bruges ret.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.