Stille Liv

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Den ene Dag er den anden lig,
det er ensformige, ſtille Dage;
men jeg kan hilſe dem uden Klage,
min Livſens Kjæde ſkal dog være rig.

Den lignes ei ved en Perleſnor,
hvor hvert et Led er et koſtbart Smykke;
der er af min rette, dybeſte Lykke
kun lidet glimrende ydre Spor.

Men Traaden, den ſkjulte Traad, der gaaer
igjennem de rolige, ſimple Dele,
den er min Skat, mit varige Hele,
hvorved mit Hjerte af Glæde ſlaaer.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.