Tidens værd

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(EFTER WALLIN)

Penge kan Du miste,
Penge atter faa,
lægge i din Kiste,
og forvare saa.
Ak, men Tiden, Stunden,
naar den er forsvunden,
kommer ei igjen!
Intet Segl og Stænge,
Port med Bolt og Gjænge
holde kan paa den.

Dyrk med liden Hvile
din beskaarne Vang!
Stunderne, som ile,
seer du blot een Gang.
Naar dig Graven dølger,
dig tilhimmels følger
kun Hvad Du har gjort.
Maalet for din Bane
er en Seierfane
over Dødens Port.