Til missionær Skrevsrud i santalistan.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Jeg ærer dig, fordi du blev forkastet,
men hørte røsten og har sejer haft.
Jeg ærer dig, fordi du ænnu lastet
med undre svarer af din tro, din kraft.

 Jeg ærer dig, fordi du kunde tørste
til åndens gærning under nød og strid;
jeg ærer dig, fordi du er den første
af Gudbrandsdalens sønner i din tid.

 Jeg deler ej din tro, du stærke drømmer;
det skiller ej, hvor ånden bærer bud.
Ti alt, som stort og ædelt om os strømmer,
det dyrker jeg, fordi jeg dyrker Gud.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.