Våren (Riegrot)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

                                    
                                   VÅREN.

                   SOLEN FÅR MAKT OG STÅR TIDLIG OPP,
                   JEG KJENNER DEN ALLEREDE VARMER MIN KROPP.

                   OVER ALT SER JEG SNØEN RENNER BORT,
                   JEG TROR VÅREN I ÅR KOMMER FORT.

                   SNART ER ALL SNØ PÅ LI OG FJELL BORTE,
                   OG VI KAN SITTE UTE UTEN SKJORTE.

                   MED EN GANG SOLEN HADDE FJERNET DEN HVITE FRAKK,
                   BLOMSTENE SINE HODER OPP AV JORDEN STAKK.

                   SMÅFUGLEN SYNES OGSÅ DAGEN HAR BLITT LANG,
                   DET HØRES PÅ DERES GLADE OG FORSTERKEDE SANG.

                   TAKKNEMLIG JEG IGJEN OPPLEVER EN VÅR,
                   OG SNART SPIRER DET SOM VI SÅR.

Torgeir.E

(RIEGROT)

av riegrot (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.